E-mail je živ i zdrav

E-mail je živ i zdrav

Ako ste ikada pitali o korisnosti  e-maila kao marketinškog  alata , odgovor je sljedeći:

E-mail je daleko od mrtvih. U jesen 2015. godine, napravljeno  je istraživanje sa trgovačkim društvima u SADu   kako bi saznali njihove  marketinške ciljeve i prioritente alate u marketingu za  2016. Prema tom istraživanju, 68% vlasnika trgovačkih društava naglasilo je i da je e-mail marketing  jezgra  njihovog marketinga  iz prvenstveno sljedećih razloga :

E-mail posredno utječe na poslovni rezultati (42%)
E-mail je glavni medij za komunikaciju o  proizvodima / uslugama koje tvrtka  tvrtka nudi (42%)
Prihod  tvrtke je izravno povezan sa uspješnim email marketingom (16%)

Prednosti E-mail marketinga

E-mail marketing je pristupačan

E-mail marketing ima najbolji ROI od svih ostlaih marketinških alata. S povratkom ulaganja od 38-1 to je jedna od najboljih investicija koju Vaša tvrtka može učiniti u promociji svojih proizvoda i usluga!

Možete otvorit  npr besplatan MailChimp račun za do 2.000 kontakata i slati neograničeno e-pošte na njih. Postoje i druge slične tvrtke koje nude uslugu slanja većih količina mailova odjednom a njihove cijene su u rasponu od  19 $ -20 $ mijesečno.

Ukoliko  šaljete  poruke putem emaila  u pravo vrijeme za korisnike ovisno o njihovoj situaciji u „Buyers Journey „ koji su se pretplatili na vaš e-mail ili newsletter i dali Vam dozvolu za lsanje email poruka , a ne spam , email će biti najvrednija  marketinška  usluga za promociju poslovanja i povećanja prihoda.

Unatoč popularnosti ostalih  vrsta  komunikacije, e-mail marketing je još uvijek temelj svakog uspješnog poslovanja, nebitno da li je to nova tvrtka ili velika i uspješna  korporacija .

E-mail marketing je mjerljiv

E-mail marketing vam omogućuje da ostvarite izgledan i mjerljiv povrat ulaganja za sve vaše napore puno više nego većina ostalih marketinških kanala. Kroz e-mail marketing, možete pratiti tko je otvorio vašu  poruku, da li je primao emaila kliknu na poziv na akciju u maili (CTR), možete znati ako je Vaš mail postao ninteresantan primaocu i i konačni najgore što se može dogoditi a  to je ako je  Vaš mail primaoc označio kao SPAM

E-mail marketing je Prilagodljiv

Umjesto da samo nagađate koje poruke će rezonirati s većinom  ljudi, vaših potencijalnih ili postojećih klijenta potrebno ih je raščlaniti u manje skupine. Segmentacija se može učiniti na nekoliko različitih načina:

  1. Ako su većklijenti ili tek zainteresirani za Vaš proizvod ili uslugu
  2. Vrsta proizvoda ili usluge za koju su su zainteresirani
  3. Veličini tvrtke
  4. Po lokaciji gdje se nalaze
  5. Itd

Segmentiranje  omogućuje povezivanje s njima  osobniji  način sa email porukama prilagođenim njihovoj poziciji  u odnosu na  Vašu tvrtku rezultat čega će biti njihov  veći angažman.

EMAIL je dostupan

S razvojem smartphone uređaja e-pošta se provjera češće. Prema UK telekom regulatoru  Ofcom4

81%  vlasnika smartphone uređaja kaže da je  e-mail je najpopularnija aktivnost  za koju koriste svoje telefon !!!

Procjenjuje se  da  oko 53% svih ljudi provjerie svoje e-mailove  na svome  mobitelu  sa tendencijom porasta tog postotka . Kao marketer, imate priliku za kreiranje  poruka prilagođenih  mobilnim uređajima i njihovim specifičnostima  i ciljati ljude kad oni provjerite svoju pristiglu poštu.

U  današnje doba većina poduzetnika gleda na  e-mail  kao e-mail kao zastarjelu  metodu komunikacije sa  korisnicima i klijentima. Taj model komunikacije se u velikoj mjeri  uzima zdravo za gotovo.

S porastom  komunikacijskih kanala i društvenih mreža i raznih drugih kanala čiji broj je veći nego ikad u povjesti,  lako je email  zanemariti i sagledati kao važan i učinkovit način marketinga.  Činjenica je da  da email  nije mrtav i ta  ideja ne može biti dalje od istine.

 

Kontaktirajte Nas

Dogovorimo sastanak i saznajte kako Vam možemo pomoći !

Ive Marinkovića 20

Rijeka, 51 000, Hrvatska

info@at20digitalagency.com

+091 1111 060