Tko je vaš kupac?

Tko je vaš  kupac?

Da biste prodali Vašu uslugu ili proizvod morate znati kome je prodajete.

Da bi ste kreirali svoju marketinšku kampanju neovisno o mediju koji koristite, potrebno je definirati profil idealnog kupca za svaki Vaš proizvod ili uslugu koju nudite. Svaka tvrtka ima više od jednog kupca jer za svaku podgrupu ili grupu profil usluga može bit različit.

Profil idealnog kupca će Vam pomoći da precizno definirate što Vaši potencijalni kupci misle učiniti u svrhu rješenja problema kojeg imaju a za  kojega Vaša tvrtka nudi rješenje.

To je postupak koji svaka ozbiljna tvrtka provodi kako bi se svojim marketinškim postupcima približila i u konačnosti pridobila povjerenje svojih klijentata.

Profil  Vašeg kupca mora sadržavati odgovore na sljedeća pitanja:

Što  je presudno da Vaš kupac kupi proizvod ili uslugu od Vas?

Na primjer,  to može biti što nudite garanciju na Vaš proizvod ili  povrat novca ukoliko kupac nije zadovoljan !

Koju vrstu zadovoljštine će kupac imati ukoliko kupi Vaš proizvod ili uslugu?

Na primjer,  vaš kupac može biti zadovoljan da jede organsko meso koje je uzgojeno na Vašoj maloj farmi, ili  kod Vas može dobit osjećaj osobnosti  ukoliko prodajete recimo unikatno izrađen nakit  itd.

Što može utjecati da kupac ipak ne kupi od Vas?

One mogu bit posljedice lošeg iskustva sa sličnim novim  tvrtkama kao što je Vaša. Mogu biti uzrokovane previsokom ili u nekim slučajevima sumnjivo niskom cijenom, nemogućnosti plaćanja na rate itd.

Što je Vašim kupcima najvažniji faktor kod odlučivanja o kupnji Vaše usluge ili proizvoda?

Bitno je objektivno znati da ako npr. prodajete  med,  je li kupcima bitno da znaju odakle  je med, ili im je bitnija cijena. Da li Vaši kupci preferiraju dostavu tog meda, veće količine ili manje prilikom kupnje itd.?

Odgovori na ova pitanja početni su korak u kreiranju marketinških poruka.

Ovo su samo neka od pitanja  na koje je bitno znati odgovor kako bi Vaše marketinške poruke u digitalnom marketingu ali i u ostalim prodajnim i  marketinškim aktivnostima mogle efikasnije  utjecati na Vaše potencijalne kupce.

Kontaktirajte Nas
Dogovorimo sastanak i saznajte kako Vam možemo pomoći !

Ive Marinkovića 20

Rijeka, 51 000, Hrvatska

info@at20digitalagency.com
+091 1111 060